De mooiste locatie voor een technische opleiding

Techniek is een belangrijk onderdeel van de Zeeuwse economie. In Zeeland zijn veel technische bedrijven. Deze bedrijfven kunnen niet zonder goed opgeleid technisch personeel.

Op De Kenniswerf in Vlissingen bevindt zich het techniekcentrum Technum. Hier worden de vakspecialisten opgeleid voor de technische bedrijven in Zeeland en daarbuiten.

Technum heeft uitstekend ingerichte onderwijsruimtes die voorzien zijn van moderne apparatuur, machines en gereedschappen. Naast de praktijkruimtes beschikt Technum over een groot aantal theorielokalen, en ICT-ruimtes om theorie- en praktijklessen optimaal op elkaar af te kunnen stemmen.

Het unieke van Technum is de samenwerking tussen de techniekopleidingen van het vmbo, mbo en hbo. Ook heeft Technum goede contacten met het regionale bedrijsleven. Door deze samenwerking kunnen wij onze gezamenlijke ambitie om de regio te voorzien van goed opgeleid technisch personeel, succesvol waarmaken.

De partners van Technum werken samen in één gebouw en maken gebruik van dezelfde voorzieningen. Samen bieden zij een breed scala van (beroeps)opleidingen en technische cursussen aan.

Voordelen samenwerking:

  • Hogere bezetting van praktijklokalen, waardoor betere en duurzame investering mogelijk zijn.
  • Inkoopvoordeel van materialen en gereedschappen.
  • Uitwisseling van kennis tussen de partners.
  • Optimale inzet van docenten en instructuers.
  • Mogelijkheid voor het creëren van doorlopende leerlijnen vmbo-mbo in de techniek, waardoor vmbo-leerlingen zich goed kunnen voorbereiden op het mbo. Gevolg: minder uitval.
  • Gezamenlijke promotie van het technisch onderwijs. 

In Technum en het aangrenzende gebouw volgen jaarlijks ruim 2000 studenten een technische opleiding in voltijdsonderwijs, of in deeltijd in combinatie met een baan.

Technum is een onderdeel van het cluster MIT (Maritiem, ICT en Techniek) van Scalda.